13. maaliskuuta 2013

Pakastimen sulatus ja inventaario

Tänä talvena on saatu muutamaan otteeseen aikamoisia pakkaskelejä. Yhtenä viikonloppuna käänsin asian hyödyksi ja sulatin itseäni jo pitkään ärsyttäneen pakastimen. Pakastin ei ole suuren suuri, vaan kattaa noin puolet jääkaappiosasta, ja sen käyttö on hankaloitunut valtavasti, kun jäätä on alkanut kertyä. Sulatuksen ajaksi pakasteet saivat mennä parvekkeelle luonnonpakkasen keskelle.

Tämä sulatuskerta erosi aiemmista siten, että poistaessani vanhentuneet jämäpakasteet listasin jäljelle jäävät vihkoon. Kirjasin ruoat yksitellen ja merkitsin niiden viimeisen käyttöpäivän (tai pakastuspäivän, jos kyseessä oli kotiruoka). Jatkossa ei tarvitse penkoa pakastinta ja unohdella mitä sinne on piilotettu, jos pakkaseen sullotut tavarat kirjaa samaan vihkoon ajantasaisesti. Meillä ainakin on perinteisesti ollut vähän huonona tapana unohtaa tavarat pakkaseen kunnes ne ovat käyttökelvottomia. Tämä koskee esimerkiksi lihaa, joka säilyy kelvollisena vain pari kuukautta. Tietenkin myös pakkasesta poistetut ruoat tulee viivata yli listalta ajantasaisesti, jotta hommassa säilyy järki.

Voin siis lämpimästi suositella ajantasaista kirjanpitoa pakastimen sisällöstä, ainakin jos olet samanlainen unohtelija kuin minä. Vihkoa tai paperista listaa kannattaa säilyttää esim. jossain päin keittiötä tai vaikka pakastimen ovessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti